Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

9 Ιουνίου 2013 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον Ιερό Ναό Αγίας Κυράννας - Όσσης

Την Κυριακή 9 Ιουνίου ε.έ, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη του Αγίου Κυρίλλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον Ιερό Ναό Αγίας Κυράννης – Όσσης, όπου και φυλάσσονται τα Σεπτά και Χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης της Οσσαίας.

Στον γεμάτο από πλήθος πιστών και προσκυνητών οι οποίοι ήρθαν από την Χαλκιδική και από την Κεντρική Ελλάδα για να προσκυνήσουν και να λάβουν την χάρη και την ευλογία της Αγίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κατά την διάρκεια της ομιλίας του μεταξύ των άλλων ανέλυσε το χωρίο της σημερινής Αποστολικής Περικοπής του διαλόγου του Αποστόλου Παύλου με τον δεσμοφύλακα της φυλακής στην οποία εφυλακίσθει ο Απόστολος Παύλος μαζί με το Σίλα «Κύριοι, τι με δει ποιείν ίνα σωθώ;» , «Πίστευσον επί τον Κύριον Ιησούν Χριστόν, και σωθήση» (Πράξ. 16/31), τονίζοντας ότι ο Απόστολος Παύλος με αυτήν την απάντηση που δίδει στον φύλακα, ο οποίος στο πρόσωπο του Αποστόλου Παύλου βλέπει κάτι το διαφορετικό, βλέπει το υπερβατικό στοιχείο που ξεπερνά το κατεστημένο της λογικής του συμφέροντος γιατί ο Απόστολος Παύλος είχε μέσα του τον Χριστό του δείχνει τον δρόμο και τον τρόπο της Σωτηρίας και της Ομολογίας. Ο δρόμος της Πίστεως προς τον Ιησού Χριστό είναι ασφαλής και μόνο μέσω αυτού θα σωθεί η οικογένεια, η Πατρίδα, ο ίδιος μας ο εαυτός .

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική Περικοπή, η οποία μας ομιλεί για την θεραπεία του εκ γενετής Τυφλού. Σε αυτή την περικοπή φανερώνεται ο Ιησούς και αποδεικνύεται ότι αυτός είναι ο Σωτήρας και ο Λυτρωτής. Ο Αναστημένος Κύριος είναι η εκπλήρωσις της προσδοκίας, είναι ο αληθινός Θεός, είναι εκείνος που έγινε άνθρωπος για εμάς.

Πρέπει να ανοίξουμε και εμείς τα μάτια μας κατέληξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, για να δούμε ποια είναι η αλήθεια και να αφήσουμε στην άκρη ότι έχει σχέση με τον διάβολο και τους πειρασμούς της νέας εποχής. Ο Ιησούς Χριστός που άνοιξε τα μάτια του Τυφλού είναι Αναστημένος και είναι κοντά μας, είναι ανάμεσα μας, είναι μπροστά μας. Το «Πιστεύω Κύριε», πρέπει να είναι το παράγγελμα της ζωής μας και αυτό πρέπει να γίνει η ομολογία της ζωής μας, η ομολογία της καρδιάς μας, αφήνοντας τον εαυτό μας ελεύθερο από κάθε τι που τον κρατά μακριά από τον Κύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου