Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Λαγκαδά Ιωάννης: «Δεν πρέπει να λυπούμε τον φύλακα Αγγελό μας»

lagkada1


Οι Λατρευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την κυριώνυμο ημέρα της εορτής με την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου εις τον Ιερόν Προσκυνηματικόν Ναόν Παμμεγίστων Ταξιαρχών Όσσης.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ιωάννης κατά την διάρκεια της ομιλίας του προς τους παρισταμένους ευσεβείς χριστιανούς αναφέρθη στη σημερινή εορτή της Αγίας μας Εκκλησίας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.
Συνεχάρη τους δασκάλους και τους μαθητές του δημοτικού και του νηπιαγωγείου σχολείου Όσσης που κρατώντας την  ελληνική σημαία μετείχαν με ευλάβεια τα τελούμενα της Θείας Λειτουργίας.
Απευθυνόμενος με αγάπη προς τα παιδιά τόνισε ότι ο κάθε ένας από εμάς έχει τον δικό του Φύλακα Άγγελο. Ο Θεός μας χαρίζει εκτός από αυτά που βλέπουμε και αυτά που δεν βλέπουμε.
Τα προέτρεψε να μείνουν σταθερά στην Πίστη μας, γιατί εκτός από τους Αγγέλους υπάρχει και διάβολος, που στόχο έχει να μας απομακρύνει από τον Χριστό και να μας παρουσιάζει το κακό ως καλό. Ανέπτυξε επίσης το θεόπνευστο λόγιο "Εισί λειτουργικά πνεύματα εις διακονίαν αποστελλόμενα δια τους μέλλοντας κληρονομείν σωτηρίαν" (Εβρ, α' 14).
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας υπογράμμισε πως δεν πρέπει να λυπούμε τον φύλακα Άγγελο της ψυχής μας, αλλά να του δίδομε χαρά μέσα από την μετάνοια μας, μέσα από την ζωή μας, εκείνη την πνευματική που πρέπει όλοι να ζούμε έχοντας σαν κέντρο και σαν οδηγό στην καρδιά μας και στην ζωής μας τον Θεό, γιατί ο Ιησούς Χριστός είναι και ο μεγάλης βουλής Άγγελος, είναι Εκείνος που μεταφέρει στον κόσμο και στην δημιουργία όλη το θέλημα του Θεού που είναι η σωτηρία, η ζωή, η χαρά και η ευλογία.
Τέλος ευχήθηκε χρόνια πολλά χαρούμενα, ευλογημένα, αγιασμένα με την χάρη και την ευλογία Του Θεού και την προστασία και την παρουσία των αγίων Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ των Ταξιαρχών και όλων των αγίων Αγγέλων, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα παιδιά του νηπιαγωγείου για την ευχάριστη έκπληξη που του ετοίμασαν, επιδίδοντας του ένα άλμπουμ με έργα ζωγραφικής με θέμα τους Αγγέλους.
DSC 2792

DSC 2925DSC 2860

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου