Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην μνήμη της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης

Με αρχιερατικό συλλείτουργο ξεκίνησε  το  διήμερο λατρευτικών και εόρτιων εκδηλώσεων προς τιμής  της Αγίας  Μεγαλομάρτυρος  Κυράννης .

 Το πρωί χοροστάτησε  και προεξήρχε  της  Θείας Λειτουργίας και της Ιεράς  Λιτανείας  ο  Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης  Φιλλίπων Νεαπόλεως  και Θάσου  κ.κ. Προκόπιος.


Μαζί του συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι  Ιερισσού, Αρδαμερίου  και  Αγίου  Όρους κ.κ. Νικόδημος, Ξάνθης και Περιθεωρίου  κ.κ. Παντελεήμων, Σερρών  και  Νιγρίτης  κ.κ. Θεολόγος,  και οι  Θεοφιλέστατοι  Επίσκοποι Θεουπόλεως  κ.κ. Παντελεήμων , Θερμών κ.κ.  Δημήτριος  και ο σεπτός ποιμενάρχης μας μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής  και  Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης.


Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμίωτατος μητροπολίτης  Σερρών και Νιγρίτης  κ. Θεολόγος όπου και ανάλυσε τους  πέντε λόγους περί της παρουσίας των νεομαρτύρων στην ζωή της εκκλησίας και του έθνους κατά τον άγιο Νικόδημο.

 Κατόπιν  ο ποιμενάρχης μας κ.κ. Ιωάννης στην αντιφώνηση του απήφθηνε  επίκαιρους λόγους και ευχαριστίες προς τους παρισταμένους αρχιερείς, τον κλήρο και τον λαό.

 Παρέστησαν ακόμη  ο περιφερειάρχης κεντρικής  Μακεδονίας  κ.  Παν. Ψωμιάδης, ο δήμαρχος  Λαγκαδά  κ. Ιωάννης  Αναστασιάδης, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, και αντιπροσωπία των μαθητών του σχολειού της περιοχής  καθώς και  ο πρόεδρος της δημοκρατικής αναγέννησης  κ. Στ. Παπαθεμελής  ο οποίος και κατάγεται από την Όσσα.

 Οι εόρτιες εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το απόγευμα με μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό και Ιερά Αγρύπνια προς τιμήν της Αγίας  Κυράννης  και ολοκληρώνονται  αύριο το πρωί με Επιστημονική –Αγιολογική  Ημερίδα  με θέμα τα « 260 έτη από το μαρτύριο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυράννης ».








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου